Autoteollisuuden kulissien takana olevien pelaajien ponnisteluja on myös kiitettävä

- Feb 10, 2020-

Autoteollisuuden media-alan ammattilaisena, mutta myös hubein ihmisten epidemia-alueella. Totta puhuen, olen epidemian vaikutuksista ja kaikilta elämänaloilta, etenkin autoteollisuudesta, saamani syvällä liikkeellä. Taudin puhkeamisen jälkeen molemmat eri teollisuudenalojen suuret yritykset tai tuntemattomat pienet yksilöt edistävät aktiivisesti omaa voimaansa.
Autoteollisuudessa, lisäksi tuttujen autoalan yritysten tehdä lahjoituksia. Tämän teollisuuden takana autovaraosayritykset, jotka ovat harvoin yhteydessä kuluttajiin, eivät säästele vaivaa auttaakseen. Jos teet jotain hyvää, sinun pitäisi nimetä itsellesi. Tässä on katsaus joihinkin kulissien takana oleviin ihmisiin. On syytä huomata, että seuraavat sijoitukset eivät ole eroja, koska ajatus on korvaamaton.
Fuyao
Autoteollisuuden takaapäin toimijoiden ponnisteluja on myös kiitettävä
Jos fuyao -lasista sinulla ei ole vaikutelmaa, cao dewang tämän nimen, jonka sinun olisi pitänyt kuulla. Fuyao-ryhmä, autolasia valmistava jättiläinen jättiläinen, lahjoitti tällä kertaa 100 miljoonaa yuania, mukaan lukien 70 miljoonaa yuania Hubein maakunnassa ja 30 miljoonaa yuania Fujianin maakunnassa, kaikki uuden koronaviruksen aiheuttaman keuhkokuumeen torjuntaan.
Kiinassa on arvioitu, että fuyao tuottaa lasia kahdessa kolmesta autosta, ja ulkomailla sen tuotteiden osuus on 25% maailmanmarkkinoista, joten se on erittäin suuri yritys. Itse asiassa, sen lisäksi, että yrityksen koko on iso, Fuyaon pomo Cao dewang toistaiseksi lahjoitusten määrä on myös erittäin suuri. Toistaiseksi hän on lahjoittanut yli 11 miljardia dollaria henkilökohtaista omaisuutta, mukaan lukien yli 2,5 miljardia dollaria käteisellä.
Huawei
Autoteollisuuden takaapäin toimijoiden ponnisteluja on myös kiitettävä
Kyllä, se on krysanteemi huawei, jonka tunnet. Kun autot tulevat yhä enemmän Internetiin, ei ole harvinaista, että teknologiayritykset siirtyvät autoihin liittyville alueille. Itse asiassa huawei on jo tehnyt yhteistyötä useiden autoyritysten kanssa. Tässä puhkeamisessa huawei lahjoitti 30 miljoonaa yuania ja osallistui myös Wuhanin vulkaanisen vuorissairaalan tärkeisiin tieteellisiin ja teknologisiin materiaaleihin sekä viestintäteknologian tukemiseen.
Eroaa monista yrityksistä, huawei lahjoittaa rahaa ja auttaa saapumaan samaan aikaan hätäapua varten. Viime vuosisadan suurista tulvakatastrofeista edeltävien vuosien suuriin maanjäristyskatastoihin nykyiseen epidemian aiheuttamiin katastrofeihin huawei ei vain lahjoittanut rahaa, mutta tarjosi myös tuolloin oikea-aikaisia ​​materiaaleja ja teknistä tukea.
Ningden aikakausi
Autoteollisuuden takaapäin toimijoiden ponnisteluja on myös kiitettävä
Jos kiinnität huomiota uuteen energiateollisuuden autoteollisuuteen, sinun on täytynyt olla kuullut jade-ajoista. Tämä kahden viime vuoden aikana autoalan lehdessä ilmestyi usein yrityksessä, uuden energian kehityksen tuulen ajaminen on erittäin nopeaa. Raportoidaan, että Ningde-aikoina lahjoitettiin 10 miljoonaa yuania Hubein provinssin Punaisen Ristin yhteiskunnalle. Rahat jakaa epidemian ehkäisyn ja torjunnan päämajalle, jotka kaikki käytetään etulinjan taisteluun ja ehkäisyyn epidemia-alueella .
Yhtenä harvoista yrityksistä, jotka nousevat avaamiseen kaksi päivää sitten, uutiset, että jade-ajat ja tesla yhdistyvät, ovat hyvä uutinen kuulla nykyään. Jade-aikoina se ei ole vain tehnyt yhteistyötä teslan kanssa, vaan myös liittynyt BMW: n, Volkswagenin, Daimlerin, hyundai-moottorin, jaguaarin maantieajoneuvojen, Volvon, Peugeot Citroenin, Toyota: n ja muiden automerkkeihin. Siksi Ningde-aikakausi on myös tuttu muukalainen.
Meillä on ilo wandassa
Autoteollisuuden takaapäin toimijoiden ponnisteluja on myös kiitettävä
Paristojen alalla xinwanda on lahjoittanut jade-aikojen lisäksi myös 10 miljoonaa yuania käteisellä hubeille ja muille pahiten kärsineille alueille shenzhenin Punaisen Ristin yhteiskunnan kautta, joka on omistettu etulinjan taisteluille ja estämään uusi koronavirusiepidemia. Uusien energiaajoneuvojen virtalähteissä, vaikka xinwanda ei ole niin kuuluisa kuin jade-aikoina, mutta itse asiassa tämän yrityksen mittakaava on suuri, liiketoiminta on laajaa, teollisuudessa on myös erittäin korkean tason olemassaolo.
Eroon muista saman teollisuuden yrityksistä, shinwanda ei aloittanut uusien energiaajoneuvojen akkuilla, vaan kehitti kannettavien tietokoneiden, matkapuhelimien ja muiden pienten elektronisten laitteiden akkuja. Viime vuosiin asti Shinwanda alkoi pyrkiä pääsemään uusien energiaajoneuvojen markkinoille. Yhtiön kokonaisakkuratkaisu on etu verrattuna verrattuna toisiinsa. Tähän asti tämä yritys on tehnyt yhteistyötä monien kotimaisten autoyritysten kanssa.
Hkust xunfei
Autoteollisuuden takaapäin toimijoiden ponnisteluja on myös kiitettävä
Nykyisessä puhkeamisessa iflytek lahjoitti 100 miljardia yuania arvoisia materiaaleja, mukaan lukien kasvonaamarit, suojavaatetus, suojalasit ja niin edelleen. Lisäksi he tarjosivat tekniikkaa puhkeamisen seuraamiseksi ja analysoimiseksi. Pelkästään puhkeamisen aikana he analysoivat 2,42 miljoonaa ensisijaista avohoitotietoa ja toimittivat analyysiraportit julkisille epidemian ehkäisyosastoille.
Kun toiset sanovat, että kotimaan auto mekaanisella tasolla on puutteita, hyväksymme sen, mutta kun toiset sanovat, että kotimainen autoautokone ei ole hyvä, palaamme varmasti takaisin. Kotimaisen auton kokemus älykkäästä autokoneesta on muun muassa ehdottomasti maailman parhaimpia. Tässä saavutuksessa iflytekillä on ollut merkittävä rooli. Aly-yrityksenä, joka on jo pitkään antanut kielen tunnustamista, iflytek on saavuttanut suuria saavutuksia tietokanta- ja analyysitekniikan alalla.
Hienot renkaat
Autoteollisuuden takaapäin toimijoiden ponnisteluja on myös kiitettävä
Autonrenkaiden markkinoilla kotimainen merkki linglong-rengas uudessa koronaviruksen keuhkokuumeepidemiassa on lahjoittanut 5 miljoonaa yuania Wuhanille, jingmenille ja muille Punaisen Ristin alueille, mutta myös polttavan renkaan wuhan-myyntiverkoston hätätapahtuman käyttöönotto vulkaaniseen vuorissairaalaan rakennusajoneuvot ja muut pelastusautot ilmaisen rengaspalvelun tarjoamiseksi.
Verrattuna Micheliniin, bridgestone-, hevonen-, Goodyear- ja muihin kansainvälisiin suurbrändirenkaisiin yrityksiin, pitkien renkaiden maine ei ole niin kova kuin heidän, mutta itse asiassa niiden tuotantokatto on melko korkea, monet sen tuotteista ovat Euroopan ja Amerikan markkinoilla myyty erittäin kuuma. Kiinan markkinaympäristöstä riippuen pitkittäisrenkaat näkyvät enemmän keski- ja halvemmissa markkinoissa, joten tuotemerkin korkeus ja palkkio eivät ole niin näkyviä.
johtopäätös
Epidemia jatkuu, eikä kuumaveristen autonosien toimittajien aalto ole ohi. Edellä mainittujen yritysten lisäksi monet lähipiirin yritykset ovat myös antaneet omaa apuaan, mukaan lukien itsenäiset yritykset, yhteisyritykset ja jopa monet ulkomaiset yritykset.
Itse asiassa on monia yrityksiä, joihin massat eivät ole kiinnittäneet huomiota. Heillä ei ole suurta alibaban ja tenentin kapasiteettia, eikä heillä ole myös lämpöä. Näkemystä "yrityksen takana" rauhan aikana tuntemattomasta sosiaalisesta toiminnasta kriittiseen hetkeen ei ole vielä tiedossa. Emme vain voi sivuuttaa niitä.