Lexuksen uusi IS lanseerataan Japanissa 4,8-7 miljoonalla jenillä

- Nov 09, 2020-

Lexuksen uusi IS lanseerataan Japanissa, ja eri mallien lähtöhinta on 4,8–7 miljoonaa jeniä, mikä vastaa noin 305 000–445 000 juania. Japanissa lanseeratuissa malleissa on IS300, IS350, IS300h kolme valtaa, ja on myös erikoispainos F SPORT Mode Black valinnainen.


Lexuksen uusi IS on vasta puolivälin kasvojenkohotus, eikä siinä käytetä uutta TNGA-arkkitehtuuria. Uuden auton ulkonäkö käyttää Lexuksen uusinta perhetyylistä muotoilua. Etuosassa on musta karan muotoinen säleikkö, jossa on kolmiulotteinen polyhedral-rakenne. Nykyiseen malliin verrattuna alue on suurempi ja linjat terävämpiä; ajovalot molemmin puolin ovat tikan muotoisia. Muoto on pitkä ja herkkä, ja piikki-LED-ajovalot ovat erittäin tunnistettavia.


Sivussa suunnittelija tarjoaa uuden pyörän kulmakarvasuunnittelun uudelle IS: lle, jossa on suurempi leveys ulkonemassa ulkopuolelle, uusi urheiluhame ja 18 tuuman mustat alumiiniseospyörät (19-tuumainen taottu BBS on valinnainen F Sport -malleissa) Pyörä painaa 1,8 kg vähemmän kuin tavallinen 19 tuuman pyörä), ja taisteluilmapiiri on itsestään selvä. On syytä mainita, että myös uuden auton takaluukku on uudistettu, ja ovilinjat on liitetty sujuvammin takapuskuriin.


Takana suurin muutos uudessa autossa ovat takavalot ja hännän töyssyt. Uudet läpityyppiset takavalot laajentavat edelleen hännän visuaalista kokemusta. Jarruvalojen lisäksi LED-valoja käytetään käänteen merkkivaloihin, peruutusvaloihin ja sumuvaloihin valonlähteenä; alareunassa olevassa takatankossa on terävämmät viivat, ja suurempi hajotin on sovitettu kaksipuoliseen lieriömäiseen urheilupakoputkeen, joka korostaa edelleen ajoneuvon urheilullisia ominaisuuksia. Lisäksi F SPORT -mallit on varustettu hiilikuitupeilin kannella ja spoilerilla.


Kehon koon osalta uudessa Lexus IS:ssä (kyselyn perushinta|tarkistusviite) on hienoinen nousu vanhaan malliin verrattuna. Pituus on kasvanut 30 mm, leveys on kasvanut 30 mm ja korkeus on kasvanut 5 mm. Akseliväli on kuitenkin edelleen 2800mm, koska alustaa ei ole vaihdettu.


Sisustus on samanlainen kuin vanha malli. Nahkaiset urheiluistuimet ovat lisänneet rei'itystekniikkaa, myös hansikaslaatikon hopeinen koristenauha on poistettu, ja alkuperäinen 8 tuuman keskusohjausnäyttö on päivitetty 10,3 tuumaan, ja kuljettajaa Siirrettiin 76 mm ihmisen ja tietokoneen välisen vuorovaikutuksen parantamiseksi ja tuetaan toiminnallisesti Android Autoa, Apple CarPlayta ja Amazon Alexaa.

_2021-Lexus-IS-18