Volvo S90

- Jul 31, 2018-

Ulkonäköä silmälläpitäen uuden sukupolven ES hyväksyy Lexusin symbolisen karatyyppisen ilmanottoaukon. Koko kehon linja on urheilullisempi ja vähemmän kuin edellinen sukupolvi. Se on varsin "pieni LS" vauhtia. Lisäksi Fsport-versio ilmestyi ES-autossa ensimmäistä kertaa, ja kirkas musta ilma-aukon säleikkö on tunnistettavissa paremmin kuin normaali versio.

Sisäosassa ES-tyyli on myös mahdollisimman lähellä isoveliä LS. Näet, että ohjauspyörän ja kojetaulun rakenne on LS: n varjo. Sisustuslinjat ja ulkoasu näyttävät itäisen estetiikan charmia, mikä tekee myös ES: sta ylellisyyttä. Hanki lisää parannuksia.

Uusi ES syntyi TNGA-arkkitehtuurin GA-K-alustalla. Koko kehon koko on suurempi kuin edellinen sukupolvi. Rungon pituus on 60mm suurempi kuin edellisellä sukupolvella, eli 4975mm ja akseliväli myös 50 mm: n ja 2870 mm: n välillä. Tämä muutos tuo mukavaan sisätilaan tilaa uudelle ES: lle, kun taas koko auto on tehokkaampi.

Konfiguroinnin kannalta alhaisin varusteltu ES200 Excellence Edition on varustettu aktiivisilla jarruilla, ACC-adaptiivisella risteilyllä, LED-ajovaloilla, vaihtopäillä, kaista-lähtövaroituksella jne. Kokoonpano ei ole rikas. ES300h-mallin aloitushinta on 359 000 yuania. Sama on erinomainen versio, ES300h on enemmän kuin ES200 polven turvatyynystä, rengaspaineiden valvonnasta ja taustapeilistä jne., Ero ei ole suuri. Korkeammissa malleissa ES: llä on myös panoraamat kattoikkunat, istuimen tuuletus, 360 panoraamakuvaa ja MarkLevinson-ääni.

lexus es.png