Teslan onnettomuusraportti Autopilotitekniikan puutteita vahvistetaan jälleen kerran

- Jun 26, 2018-

Raporttien mukaan Yhdysvaltain tutkijat ilmoittivat maaliskuussa Tesla ModelX -tapahtumassa Kaliforniassa. He sanoivat 7. kesäkuuta, että auto oli osunut moottoritien suojakaiteeseen muutaman sekunnin ajaksi, ennen kuin aloitti autohavainnoinnin. Nopeuta 114 km / h.


Raportissa todettiin, että 23. maaliskuuta Teslan onnettomuus tapahtui Mountain Viewissa Kaliforniassa. Ennen kuin auto törmäsi moottoritielle, se käynnisti "auto-assisted driving" -järjestelmän. Kansallinen liikenneturvallisuuslautakunta ilmoitti, että ajoneuvo ei tunnistanut kuljettajan käsiä ohjauspyörällä kuusi sekuntia ennen törmäystä.


Raporttien mukaan onnettomuuden jälkeen Tesla kerran huomautti, että kuljettaja oli saanut useita varoitusviestejä, pyysi häntä asettamaan kätensä ohjauspyörälle ja ilmoitti, ettei hän liikkua viiden sekunnin ajan ennen kuin auto osui suojakaiteeseen . Kuitenkin National Transportation Safety Boardin raportissa todettiin, että nämä varoitusviestit oli annettu 15 minuuttia ennen onnettomuutta. 60 sekunnissa ennen onnettomuutta kuljettajan kädet asetettiin ohjauspyörään 3 kertaa, mutta ei viimeisten 6 sekunnin aikana. Raportti huomautti myös, että kun auto osui suojakaiteeseen, se ei aktivoinut "törmäyksenestoajoneuvoa" tai "hätäohjaustoimintaa".


Vaikka Teslan auto-onnettomuuden alkukertomus julkaistiin, kaikki onnettomuudet eivät ole automaattisia pilotointivirheitä. On kuitenkin tunnustettava, että itsesäästöautojen turvallisuuskysymys ei silti ole vakuuttavaa suurelle yleisölle.

Tesla self-driving.jpg