Testi 2018 Kodiak TSI330

- Jun 25, 2018-

Skoda: n tytäryhtiön ensimmäinen keskikokoinen maastoauto, Kodiak houkutteli paljon huomiota sen houkuttelevan muodon ja käytännöllisen suunnittelun ansiosta.


Sisustussuunnittelu ja muotoilu ovat hyvin käytännöllisiä, materiaalit ja työn laatu ovat samat kuin valtavirta. Mitä multimediakoneessa on, tämä Kodiak on varustettu kolmannen osapuolen järjestelmällä. Verrattuna alkuperäiseen suuren näytön multimediajärjestelmään, näytön koko on suurempi ja myös ajoneuvon tietonäyttö. Kuitenkin heijastavien näyttöjen tukahduttamisessa on aukko.


Konfigurointiin kuuluu yhdellä napsautuksella tapahtuva aktivointi, vakionopeussäädin, automaattiset ajovalot, automaattinen ilmastointi, käänteinen video ja navigointi sekä panoraamaikkuna, jolla on suuri pinta-ala. Pääaukko nahkaistuimella, sähköinen säätö.
Tallennustilanteessa keskikyynärnojan laatikko on erittäin suuri, ja keskikonsolin pohjassa on myös matkapuhelin. Sisäpuolella on liukastumista estäviä hiukkasia, ja apuohjaimen edessä oleva säilytyslokero on myös erittäin kätevä käyttää.


Uusi Kodiak on varustettu 2.0T-moottorilla, joka on jaettu kahteen tasoon suurella ja pienellä teholla. TSI330: n 2.0T-moottorissa on maksimiteho 186 hv ja huippuvääntö 320 Nm. TSI380: n 2.0T-moottorissa on maksimiteho 220 hv. Vääntömomentti 350 Nm.
Kodiakin keskinopeus 28 km / h kuluttaa vain 8,4 l / 100km, mikä on selvästi alle suositeltavan arvon keskikokoisille maastoautoille.

2018 Kodiak TSI330.jpg