Peugeot uusi maastoauto 3008

- Jun 04, 2018-

Peugeot 3008: n hyvä astetta ei varmasti ole hakkerin alla, ja sillä on tietty ajoilua. Se ei ole hankala kotitasoinen maastoauto. Voimayksikkö on hyvin kypsä. Se on helppo avata. Voit siirtyä urheilutilaan. Kaasupullon ollessa päädyssä vaihteisto laskee jopa kolme pysähdystä voimakkaan kiihdytyksen varmistamiseksi. Moottorin suorituskyky suurella kääntöalueella on myös hyvin pitkäkestoinen. Se ei ole sellainen tyyli, joka alkaa laskea hetkellisen nousun jälkeen.

3008: n ohjausjärjestelmä on erittäin kevyt, ja voima on myös hyvin yhtenäinen kaikista kulmista. 3008 varmistaa, että kuljettaja voi selvästi tuntea tien tiedot, mutta se ei tunne raskasta ohjausta. Plus koko ja tukeva ohjauspyörä, 3008 kierrosta. Erittäin hyvä toiminta

Alusta käytti McPhersonin takavääntöpalkin yhdistelmää ja säädettiin neutraaliin tyyliin. Jousituksen ensimmäinen vaihe on pehmeä, jotta se voi suodattaa pienten kuoppia aiheuttaman epämukavuuden. Keskellä ja myöhemmällä osuudella on myös tietty sitkeys, joten nopealla nopeudella se pystyy tarjoamaan tehokkaan tuen kohoavalle keholle. Sitä voidaan sanoa mukavaksi ja urheiluun. Molemmat eivät viivästy.

Rahan 3008 uuden perheen suunnittelun kielen myötä vanhojen mallien puutteesta luopuminen, ADAS-älykäs kuljettajien apujärjestelmän lisäys tekee matkasta turvallisemman ja helpomman, mikä parantaa entisestään 3008 kompakti maastoautomarkkinoiden kilpailukykyä. Muodikas ulkonäkö ja kustannustehokas kokoonpano ovat 3008: n kohokohtia. Nämä edut tekevät 3008: sta dynaamisempia ja lähempänä nuorten kuluttajien psykologisia tarpeita. Lisäksi erinomainen suorituskyky ajoissa, 3008 on todellakin se on erittäin mukava ja mukava auto.


Meillä on Android Interface -avigaatio Peugeot 3008: lle. Pudota meidät jo tänään.

peugeot 3008 navigation android system.jpg