Golf R: n ulkomailla oleva versio peruuttaa manuaaliset lähetysmallit

- Jul 03, 2018-

Merentakaisten tiedotusvälineiden mukaan Volkswagen ja Skoda ovat peruuttaneet Golf R: n, Golf GTD: n ja Octavia RS: n kolmen suoritusmallin manuaalisen version Saksan markkinoilla. Ulkomaanmediaanalyysissä sanottiin, että manuaalisen version peruuttamisen syy on paitsi myynnin määrä myös heikko. Lisää on myös vastauksena WLTP: n päästötesteihin, jotka alkavat korvata NEDC: n käyttöolosuhteiden päästötestin syyskuussa.

WLTP-testimenettelyn toteuttamisen vuoksi Volkswagenin oli testattava uudelleen päästöjä malleille, joita se halusi jatkaa. Kun otetaan huomioon, että Volkswagenin malleilla on erittäin runsas voimansiirto, uudelleentarkastelu on myös pelottava tehtävä. Lisäksi valinnaisen kokoonpanon tuomat painomuutokset ja renkaiden eritelmien valinta ovat myös tekijöitä, jotka on otettava huomioon.

Mallit, joilla on alhainen myynti ja voitot, suora "katkaisu" on yksinkertaisempi ja selkeämpi ratkaisu WLTP-kriisissä. Ulkomaisten tiedotusvälineiden mukaan merentakaisilla markkinoilla Golf GTI manuaalisen lähetysmallin ja DSG-malleja on noin 50:50. Näiden molempien markkinoiden kysyntä on melko sama, joten manuaalisia lähetysmalleja ei ole lopetettu. Kuitenkin kuluttajat, jotka ostavat Golf R ovat taipuvaisempia nopeuttaa DSG malleja, jotka ovat nopeampia ja mukavampaa ajaa. Siksi Golf R -käsikirjamallien markkinakysyntä on pieni ja lopulta "leikattu". Lisäksi Skoda peruutti Octavia RS manuaalivaihteiston, ja tehokkaampi RS 245 -malli säilyttää 6-vaihteinen manuaalivaihteiston.


60 vw.png