Nissan IMx Concept SUV Tokion autonäyttelyn julkaisu

- Jun 07, 2018-

Tokion Motor Show -tapahtumassa 2017 Nissan esitteli uuden puhtaan sähköisen SUV-konseptin auton IMx: n, joka perustuu Nissanin täysin uuden sukupolven LEAF: ään. Ajoneuvo on varustettu nelipyörävetolaitteella, joka koostuu etu- ja taka-osista kahdesta moottorista, joiden kokonaisteho on 320 kW ja täyden valikoiman matkanopeus on yli 600 km.


1. Nissan IMx edustaa Nissanin älykästä liikkuvuutta. Uusi auto on varustettu uudella ProPILOT-versiolla, joka on täysin automatisoitu. Kun kuljettaja päättää ajaa automaattisesti, auton ohjauspyörä vetäytyy automaattisesti keskikonsoliin. Istuin kallistuu myös taaksepäin.


2. Jotta auto voidaan integroida paremmin yhteisöön, IMx on varustettu myös Nissan Intelligent Integration -teknologialla. Esimerkiksi, kun matkustajia palvelee lentoasemalla, uusi ajoneuvo voidaan pysäköidä automaattisesti paikalliseen verkkoon liitetyssä pysäköintitilassa ja käyttää virtuaalisena voimalaitoksena verkon syöttämiseksi. Kun kuljettaja palaa uudelleen lentokentälle, hän voi ajaa suoraan ja palata kotiin. Akun kapasiteetin lisäämisen ja autojen yhteenliittämistekniikoiden, kuten saumattoman autonomisen liikkuvuuden, ansiosta koko matkan käyttö on tehokkaampaa.


3. Voimassa oleva uusi auto on varustettu nelijohteisella voimajärjestelmällä, joka koostuu etu- ja takavetoisista kaksivaiheisista moottoreista. Uudelleen suunnittelemisen jälkeen akun energiatiheys on parantunut huomattavasti. Suurin teho on 320 kW, suurin vääntömomentti on 700 Nm ja risteilyalue ylittää 600 km.


nissan imx.png