Navarra Dark Sky -konseptiauto Hannoverin moottorijuhlat

- Oct 09, 2018-

Saksan Hannoverin auto-näyttelyssä Nissan julkaisi Navarran Dark Sky -konseptiauton. Auto rakennettiin Navarraan ja sen kehitti Nissan yhteistyössä Euroopan avaruusjärjestön (ESA) kanssa. Tämän auton suurin ominaisuus on suuritehoinen teleskooppi, jolla on oma perävaunu.


Suunnittelun kannalta Navarra Dark Sky käyttää mustana päävärinä ja käyttää valkoisen sumutuksen "parametroitua" muotoa kehossa. Samalla perävaunulla kuin kehon väri, visuaalinen vaikutus on erinomainen. Samaan aikaan punaisia valaistuskomponentteja käytettiin kehon sisä- ja ulkopuolella, koska punaisilla valoilla oli vähiten vaikutusta yön tähtitieteellisiin havaintoihin.


Sisäkäytössä uusi auto käyttää myös pääväriä mustaksi, mutta heijastavan oranssin trimmauksen ja kuviointien käyttö istuimessa auttaa parantamaan ohjaamon näkymää yöllä ilman ulkoista valonlähdettä. .


Muilta osin tämä auto on varustettu Nissan ProPilot -ajotusjärjestelmällä, joka voi toteuttaa ACC-adaptiivisen risteilyn, ohjausavun, 360 asteen panoraamakuvan, sokeiden paikan tarkkailun ja muiden toimintojen. Nissanin insinöörit päivittivät myös auton laitteiston, jonka ansiosta kamera ja tutka tutkivat ympäröivää maastoa turvallisempaan ajamiseen ja telakointiin.


Tietenkin kaikki tämän auton ominaisuudet ovat suunniteltu kuljettamaan tähtitieteilijöitä syrjäseuduille tarkkailemaan yötaivasta. Tästä syystä perävaunun sisällä oleva observatorion tason teleskooppi on tämän auton ydinlaitteisto. Tämä PlaneWave-teleskooppi auttaa astronomikkoja tarkkailemaan kaukaisia galaksioita.


Voimassa on auto, jonka moottori on 2.3T kaksimoottorisella dieselmoottorilla, jonka suurin teho on 119 kW (190 psi) ja 450 Nm: n huippuvääntömomentti.

Navarra Dark Sky Concept Car.jpg