Mazda Skyactiv-X -tekniikka

- May 30, 2018-

Tiedät, että tällä brändillä Mazda ei koskaan ole "mustaa teknologiaa". 1967-roottorimoottorista, vuoden 1988 dieselmoottori, jossa paine-aaltoilma, 1993 Miller-syklin moottori Liebherr-turboahtimella ja Mazda käynnisti virallisesti Chuangchin sinisen taivaan vuonna 2010. Teknologiassa Mazda ei ole koskaan ollut etsimättä vauhtia huipputekniikkaa. Käytetty Mazda MZD -liitäntäjärjestelmään ja muihin ajoneuvoihin.

Muutaman vuorokauden kuluttua Mazda: n Pekingissä pidetyssä "Zoom-Zoom kestävän kehityksen strategiassa 2030" käydyssä tiedotustilaisuudessa osoitetaan suoraan Mazda: n teknologisen kehityksen suunnan seuraavien 10 vuoden aikana kiinalaisten käyttäjien edessä ja ensimmäistä kertaa Kiinassa. Julkisesti merkittävää innovaatiota "SKYACTIV-X" bensiinimoottori on erityisen havaittavissa.

Miten Mazda SKYACTIV-X käsittelee tätä energiaa säästävää vetoomusta?

Mazda-insinöörit ajattelivat dieselmoottoreiden puristussytytysmenetelmää. Mazda-insinöörit aloittivat autojen täydellisen tuotannon ja hiukan hiilidioksidipäästöjen vähäisyyden, kun ajatellaan "hyvää pyörää" (polttoaineen ottamisesta ajoneuvoon). Jos Mazda: n SKYACTIV-G -tekniikka paranee 10%, Mazda-ajoneuvot pystyvät saavuttamaan sähkölaitteiden vastaavia ympäristöstandardeja. Jos virtalähde tuotetaan kivihiilellä ja öljyllä, Mazdan ympäristötehokkuus on jo toteutunut. Mennä yli.

Skyactiv Mazda .jpg