Jaguar E-Type Zero sähköautomassatuotanto 2020 toimitus

- Sep 06, 2018-

Ulkomaisten tiedotusvälineiden mukaan Jaguar-konseptimalli E-Type Zero on volyymituotannossa Coventry classic -autoryhmässä Englannissa, ja sen odotetaan toimittavan kesällä 2020.


Vuonna 2017 E-Type Zero -konseptimalli on julkaistu Lontoossa. Ulkonäkö perii 1961 Jaguar E-TYPE (sarja I) -mallin arvon. Alkuperäinen kuusisylinterinen moottori kiellettiin sähköalustalla, ja sen suurin risteilyalue on käytettävissä. Jopa 270 km.


Jaguar E-TYPE ZERO -konseptiauton rakenne ja jousitus eivät ole muuttuneet. Alkuperäinen polttoaineen täyttöaukko on tullut latausrajapinta, ja auton etuosassa oleva moottoritila on myös kytketty päälle.


Sisustuksen kannalta uusi auto yhdistää täydellisesti klassiset elementit modernin tekniikan kanssa. Suuri ohjauspyörä on saman mallin 1961 Jaguar E-Type. Lisäksi mekaaninen käsijarru ja manuaalinen ikkunanostin pitävät edeltäjän muodon. Uusi auto on varustettu myös täydellä LCD-kojetaululla, suurikokoisella multimediakeskuspaneelilla ja nupityyppisellä siirtomekanismilla.


Autojen painon edelleen pienentämiseksi uuden auton keskikonsoli valmistetaan myös hiilikuitumateriaalista. On todettu, että Jaguar E-TYPE ZERO konseptiautolla on 46kg alempi laatu kuin 1961 Jaguar E-Type.


Voimassa ollessa uusi auto on varustettu moottorilla, jonka suurin teho on 220 kW (299 PS), ja litiumakkujen kapasiteetti on 40 kW. Virkamies paljasti, että auton 0-100 km / h kiihtyvyys on vain 5,5 s ja sen akun käyttöikä on enintään 270 km, akku voidaan täyttää 6-7 tuntia. On selvää, että auton sähköjärjestelmä sijaitsee lähes samassa asennossa kuin klassisen mallin ja vaihdelaatikon XK-kuusisylinterinen moottori ja jopa niiden vastaavat painot ovat lähes identtisiä.


On raportoitu, että tämän mallin uusin konsepti versio paljastuu myös Monterey Motor Showissa Kaliforniassa.

Jaguar E-Type Zero electric car.jpg