Hondan kymmenennen sukupolven Accord-suoritustesti

- Jul 11, 2018-

Uusi testattu Accord on powered by 260 suuritehoinen 1,5 litran turboahdettu moottori, jonka suurin teho on 143 kW ja suurin vääntömomentti 260 Nm.


Uusi Accord CVT -vaihteisto on erittäin sileä päivittäisen ajamisen aikana ja simuloi siirryttävää rytmiä, kun se yhtäkkiä kiihdyttää, mutta ei tarjoa mitään manuaalista tilaa kuljettajalle, joka suorittaa simuloidun aikavälin toimenpiteen.


Kun vältetään esteitä suurilla nopeuksilla, ohjauspyörän takaisinkytkentä nopeus on erittäin nopea ja alustan tuki myös antaa kuljettajalle luottamuksen. Lopuksi ESP: n elektronisen vakausjärjestelmän toiminta on myös hyvin ajankohtaista eikä vaadi kuljettajalta liian monta korjaustoimenpidettä.


Kattavan suorituskyvyn kattavan arvioinnin ansiosta Accord saavutti paljon aikaa nurkassa erinomaisilla alustatasoillaan, ja täsmällinen osoitus voi auttaa ihmisiä löytämään ajotuntumahdollisuuksia. Vaikka elektronista vakausjärjestelmää ei voida täysin sulkea, voimakas ajaminen on hyvin heikkoa ja lähes huomaamatonta.


Korkealla 35 asteen lämpötilassa Accordin jarrujärjestelmä osoitti tiettyä vaimentumista 5 kierroksen jälkeen. CVT-vaihteisto rajoitti myös jonkin verran tehoa. Korkeat lämpötilat ovat aina radan testivälineiden suurin vihollinen.


Uuden Accordin äärimmäisen suorituskykytestien jälkeen tuntuu siltä, että se antaa ajoturnauksen keskelle sääntöjä keskipitkän auton vakauden takaamiseksi, mutta myös Hondan perustoiminnoksi .

Tarvitset lisää ominaisuuksia, kuten etunäkymää, takaa kuvaa tai 360-panoraamaa, lisätietoja ryhmämme Hondan kymmenennestä sukupolvesta.

Honda's tenth generation Accord.jpg