GM Cruise saa valtavia investointeja

- Jun 05, 2018-

Ulkomaisten tiedotusvälineiden mukaan Japanin pääomasijoitusyhtiö SoftBankin visionrahasto tytäryhtiö hankki 19,6% GM Cruise GM Cruisestä 2,25 miljardiin Yhdysvaltain dollariin. Uutiset huomauttivat, että investoinnit nopeuttavat GM: n massatuotantoa itseajoneuvovuoroissa vuonna 2019, ja erityismalleista valitaan Chevrolet Bolt -puhdas sähköinen versio.

 

On selvää, että tämä investointi toteutetaan vaiheittain. Vision-rahasto investoi ensi sijalle 900 miljoonaa dollaria. Kun GM Cruise on valmis kaupalliseen käyttöön, rahasto antaa loput 1,35 miljardia dollaria. Kaupan toteuttamisen jälkeen Softbank Vision -rahastolla on 19,6% osuudella General Motors GM Cruise.

 

Vuonna 2013 perustettu Cruise, USA, on Yhdysvaltojen itsenäinen autoalan t & k-yritys. Sen pääkonttori sijaitsee San Franciscossa ja sen tytäryhtiöt ovat Cruise Automation ja Strobe, jotka molemmat ovat vastuussa GM : n itsenäisestä ajotutkimuksesta, tuotekehityksestä ja anturien kehittämisestä. Alkuvuodesta 2016 General Motors Group hankki Cruise 100 miljoonan Yhdysvaltain dollarin arvosta ja toivoo voivansa nähdä sähköistämisen ja autopilotiteknologian avaintekijöinä autojen tulevassa kehityksessä.


GM autopilot car.png