Fiat Chrysler vetää Fiata Kiinasta ja Yhdysvaltojen markkinoilta.

- Jun 01, 2018-

Fiat-Chryslerin (FCA) toimitusjohtaja Sergio Malchone totesi äskettäin, että yhtiö aikoo keskittyä Jeep-merkkisiin maastoautomalleihin ja Maserati-luksusautoihin vähentäen samalla Fiat-tuotemerkin myyntiä ja harkitsee Fiat-markkinoiden vetämistä Kiinasta ja Yhdysvaltojen markkinoilta.

Analyytikot uskovat, että Jeepin osuus Fiatista on yli 70% voitoista. Malchone aikoo vahvistaa Jeepin suorituskykyä Aasiassa, Brasiliassa ja Euroopassa. Jeepin odotetaan kaksinkertaistuvan myyntimääräään vuoteen 2022 mennessä, ja Fiat-ryhmä kaksinkertaistaa myös voitot.


Samaan aikaan Fiat-merkkisiä malleja pienennetään merkittävästi vain Fiat 500- ja Fiat Panda -sarjoihin, jotka vähitellen lopettavat myynnin Yhdysvalloissa Fiat-jälleenmyyjän sopimuksen päättymisen jälkeen. Vuosina 1999 ja 2012 Fiat tuli kahdesti kiinalaiselle markkinoille eikä joutunut kohtaamaan luovuttamista uudelleen.


GAC Fiat Chrysler Automotive Sales Co., Ltd: n perustamisen jälkeen heinäkuussa 2015 kiinalaiset ja ulkomaiset osapuolet keskittyvät kotimaiseen Jeepiin. Vuonna 2017 Jeep-brändin kolme kotimaassa valmistettua vapaa-ritaria, vapaata valoa ja suuntaviivan myyntiä ylittivät 200 000 yksikköä vuonna 2017, mikä on 57 prosenttia vuotuisesta noususta, josta on tullut FCA: n "runkoverkon vahvuus" Kiinan markkinoilla

fiat 500 .jpg