Leikkaa sähköauton sydän auki ja koota akku Yleislaboratorioon

- Jun 12, 2018-

Viime vuosina uusien energialähteiden kehittäminen on kasvanut harppauksin, ja myöhästyneille on suuri vauhti. Uusien energiamuotojen tutkimus- ja kehitysprosessissa, olipa kyse sitten vuoden 2010 alusta käynnistetystä laajennetyyppisestä hybridiautosta Volt, suunnitellaan olevan vuonna 2023. Ennen kuin vähintään 20 puhdasta sähköautoa on käynnistetty, GM on jo tehnyt uusia energialähteitä yhtiön strategiseen kehittämiseen.


Se on puhdas sähköauto tai hybridiajoneuvo, voimakkuus on tärkeä osa kolmijärjestelmää. Siksi GM ja toimittajat ovat tehneet syvällistä yhteistyötä tehoakulla ja perustaneet laboratoriot Shanghaissa ja Yhdysvalloissa. Tuote sopii paristoja varten.


Akku koostuu pääasiassa sähkölaitteiden rakenteesta, vesijäähdytysjärjestelmästä, moduulirakenteesta ja kantavasta rakenteesta. Peruslaiteyksikkö, joka on koottu akkuun, on akun ydin, eriste vaahto ja jäähdytyslevy ja pinoaa ne kuin voileipä. Pienin yksikkö, joka muodostaa tehoakun, muodostuu, ja sitten pienin yksikkö asennetaan kiinteästi toimivaan kehykseen ja akun peruskoko on valmis.


Tämän jälkeen kootun moduulirakenteen päälle asennetaan sähkökomponentit, kuten johdot ja releet, ja vesijäähdytteiset järjestelmäputket liitetään molemmissa päissä. Tämä jäähdytysjärjestelmä on yhdistetty ilmastointilaitteistoon, joka voi käyttää suoraan ilmastointilaitteen jäähdytysjärjestelmää jäähdyttämään sähköakun, jotta akku toimii aina suhteellisen vakaana.

Buick's new plug-in hybrid VELITE 6.jpg