CarPlay tukee Gouda-karttaa

- Jun 05, 2018-

Apple julkaisi viimeisimmän iOS 12-käyttöjärjestelmän Apple Developers -konferenssissa 4. kesäkuuta Yhdysvalloissa. Itse asiassa joitain tärkeimpiä muutoksia kuljetuksen yhteenliittämisessä on täysin tukea Gaode kartta.

 

Applen julkaisema iOS 12 -järjestelmä voi parannetun valokuvanhaun lisäksi käyttää ARKit 2: ta Lego-pelin, moninpelin FaceTime-chatin ja muiden tärkeimpien toimintojen kanssa, mutta myös ilmoitti, että CarPlay-autonkoneen yhteenliittämisominaisuudet tukevat saksalaista karttaa, tämä on hyvä uutiset.

 

Applen CarPlay-toiminto on käynnistetty jo yli neljä vuotta. Liitännät ja toiminnot on optimoitu iOS: lle vuosien varrella. Kuitenkin yksi asia ei ole koskaan muuttunut. Mapsissa voidaan käyttää vain CarPlay-ohjelmaa. Applen alkuperäiset kartat, mutta kolmannen osapuolen kartat eivät ole aina olleet kipupiste ihmisille, jotka eivät ole käyttäneet Google Mapsia. Matkapuhelimessa on tutumpi karttaohjelmisto ja iPhone-käyttöliittymä näkyy myös auton näytölle, mutta sitä ei voida vielä käyttää. Jos et käytä älykästä navigointia matkapuhelimessa, Gaode-kartan suosikkiosoitteita ei voida käyttää suoraan. Syötä se manuaalisesti tai käytä Siri-syötettä.

 

Ennen tätä, koska maassa ei ole Android Autoa, suosituimmat ovat Apple CarPlay ja Baidu's Carlife. Molemmat näistä yhteenliitetyistä ominaisuuksista tukevat omia karttojaan, mutta ne eivät tue Gaoden karttaa, vaikka Gaoden kartta on hyvin varhaisessa vaiheessa. Käynnistettiin auton version navigointi, mutta vain alkuperäiselle ja jälkimarkkinoille, Applen korkean saksalaisen kartan integraatio sitoo jälleen kerran parantavan käyttäjän hyvää CarPlay-tunnetta.


apple carplay.jpg